Retroprints

Retroprints

Terwijl ik al tijden op zoek ben naar een fotolab of drukker waar ik een fotowaaier (zo’n boekje gebonden door een busschroef) kan bestellen, krijg ik een mailtje van Fotofabriek of ik een setje retroprints van ze wil testen. Laten ze er nu ook zeer betaalbare fotowaaiers van hetzelfde materiaal en met hetzelfde printproces maken. Ik heb dus een setje bij ze besteld.

Het bestellen is een eitje, de editor is heel gebruikersvriendelijk en de levertijd kort. De retroprints zijn digitale prints dus geen fotoafdrukken en de kwaliteit is een stuk beter dan wat ik eerder heb gezien. De retroprints komen in briefkaartformaat maar je kunt ook grotere formaten op dikker karton bestellen. Ideaal voor bijv. presentaties of andere creatieve ideeën. Wat ik een ontzettend leuke feature vind, is dat je je bestelling online kunt bekijken en kunt delen:

Ik weet in elk geval wat en hoe ik ga exposeren bij De Verbeelding en de prints komen in elk geval van Fotofabriek;-) Nu denk ik er nog over om er ook een fotoboek van te maken.

retroprints

Spreken de portretfoto’s je aan? Neem dan contact met me op voor een afspraak of meer informatie.

Ik mis het

Ik mis het

Daar, ik heb het gezegd: ik mis het, mensen fotograferen, portretfoto’s maken! Het even kennismaken met iemand. Even een kop koffie met iemand drinken voordat ik start met fotograferen. Vragen stellen: wie ben je, wat doe je, what makes you tick. Diegene laten vertellen over zichzelf. Ondertussen kijk ik hoe iemand beweegt, wat zijn of haar mimiek is, hoe iemand lacht. Om vervolgens een portretfoto te maken waar iemand zich in herkend. Zoals deze foto’s van voor de coronacrisis:

Natuurlijk mis ik mijn studio, het er werken ook als ik niet aan het fotograferen ben, het praatje met mijn buren. Ik ga er heel af en toe wel naar toe om te kijken of alles nog in orde is.

Wat ik wel doe

Wat ik wel doe? Ik scan en restaureer oude, soms beschadigde foto’s . Ook scan ik negatieven en dia’s zodat de foto’s digitaal gebruikt kunnen worden en afgedrukt kunnen worden. Ik volg webinars over mijn sport hockey om een betere trainer en begeleider te worden, kunstgeschiedenis omdat het me boeit en ik er van groei als fotograaf.

Ik ben zelfs begonnen met een paar keer per week hardlopen. Geen schokkende afstanden hoor, ik haal net de twee km. Genoeg om in conditie te blijven voor als we weer mogen hockeyen. Want ook dat mis ik;-)

Verder ben ik vooral benieuwd wat we vanavond bij de persconferentie te horen krijgen. Mogen we weer aan het werk? Mogen de kinderen weer naar school? Mogen we weer hockeyen? Ik hoop het heel erg maar ik ben bang dat we nog wat geduld moeten betrachten… Ga ik in de tussentijd bedenken hoe ik mijn werk bij De Verbeelding in september ga exposeren.

Kan ik wat voor je doen? Wil je straks ook nieuwe portretfoto’s? Dan ben je bij mij aan het goede adres!

Een gered portret

Ineke vond dit portret van haar vader toen hij nog een peuter was. Het is de enige kinderfoto die ze van haar vader heeft en nu heeft ze een nieuwe afdruk ingelijst op een ereplekje staan. Van de gerestaureerde foto heeft ze meerdere laten maken zodat ook haar kinderen en broer van deze foto kunnen genieten. Een gered portret!

Kan ik voor jou ook een portret redden? Heb je een foto, dat hoeft natuurlijk geen portret te zijn;-), die gered kan worden? Neem contact met me op en we bespreken wat ik voor je kan doen.

Portretfoto’s voor Sigrid Verweij

Al weer wat langer geleden heb ik de nieuwe portretfoto’s voor Sigrid Verweij gemaakt. Sigrid stond op het punt een mooie stap te maken in haar carrière en daarbij kon ze voor haar CV en LinkedIn profiel een set nieuwe profielfoto’s en portretfoto’s gebruiken.

We kozen ervoor om de fotoshoot in de studio te doen en zeg nou zelf: Sigrid knettert toch van het scherm af!

Ben jij ook toe aan een nieuwe set portretfoto’s of profielfoto’s? Neem dan contact met me op!

Sigrid Verweij
Sigrid Verweij
Sigrid Verweij

Stillevens

Even iets heel anders dan portretten: stillevens. Jullie zijn heel wat anders van me gewend, nl. portretfoto’s. Maar voor de expositie tijdens De Verbeelding afgelopen najaar heb ik heel voor iets heel anders gekozen. De stillevens die ik heb gemaakt, zijn stuk voor stuk van voorwerpen waar ik mooie herinneringen aan heb. Het kommetje van geperst glas waar we bij het kerstdiner thuis appelmoes in kregen. Het melkkannetje in de vorm van een zwaan waarvoor mijn schoonvader speciaal voor mij melk voor in mijn thee haalde. Het tinnen zoutvaatje staat bij ons op tafel als we op een zondagochtend een eitje bij het ontbijt eten. Zo zit aan elk voorwerp mooie herinneringen vast.

Expositie

Voor de expositie heb ik de foto’s afgedrukt op mat Fuji papier. Het lijken zwart/wit foto’s maar dat zijn ze niet. Ik koos er voor om de liggende beelden op staand A3-formaat af te drukken. Het beeld zelf is liggend op ong. 2/3 hoogte. Dit vind ik net een wat spannender beeld geven. Als ik foto’s inlijst met een passepartout snij ik het passepartout ook zo dat de foto wat hoger in de lijst komt.

Te koop

Deze afdrukken zijn uiteraard te koop. Ik heb ervoor gekozen om elke foto slechts 1 keer af te laten drukken. Het zijn dus unieke werken! Het melkkannetje (de zwaan) is al verkocht.

Af en toe een uitstapje naar stillevens vind ik best leuk. Dus heb je zelf ook zo’n bijzonder voorwerp dat ik voor je kan fotograferen? Neem dan contact met me op!

stilleven melkkannetje
stilleven glazen kommetje
stilleven zoutvaatje
stilleven flessenbak
stilleven bonbonschaaltje
stilleven glazen schaaltje
stilleven glazen mandje
stilleven mosterdpotje
stilleven theezeefje

Portretfoto’s van Else Boutkan

Vlak voor de feestdagen maakte ik van Else Boutkan een serie portretfoto’s. Ik had Else al een paar keer eerder gefotografeerd, o.a. voor de website van Pijnacker-Nootdorp toen ze gemeenteraadslid was. Else is ondernemer, visionair, verbinder en adviseur en de rode draad in haar werk is water. Voor al dit werk heeft ze een nieuwe website nodig en daar mogen natuurlijk nieuwe portretfoto’s op. Else zit veelal bij grote organisaties en de rijksoverheid aan tafel dus de foto’s mochten best een beetje zakelijk zijn. Dit betekent overigens niet dat je haar niet op kaplaarzen bij een groot recycle-bedrijf in de bedrijfshal tegenkomt.

Kan ik van jou ook nieuwe portretfoto’s maken Neem dan contact met me op en we bespreken wat ik voor je kan doen!

Hier vast een voorproefje van de portretfoto’s die je van Else zult gaan tegenkomen:

Kom kunst kijken tijdens De Verbeelding

Volgens de traditie wordt het laatste weekend van september De Verbeelding gehouden en ik doe natuurlijk weer mee. Dus kom kunst kijken tijdens De Verbeelding. Dit keer mag ik aan de Nieuwkoopseweg 31b in Nootdorp exposeren. Je bent van harte uitgenodigd om te komen kijken!

Voor dit jaar heb ik weer iets heel anders gefotografeerd dan de portretten die je van me gewend bent: stillevens. In de uitnodiging hieronder licht ik vast een tipje van de sluier op. Wil je de foto’s helemaal zien, kom dan gezellig langs.

Kom kunst kijken tijdens De Verbeelding

Dit keer is het mijn vierde keer dat ik meedoe aan De Verbeelding en ik heb er ontzettend veel zin in. De locatie is de hobby-kas van de familie Van de Sande en ik exposeer samen met schilder Cisca Duindam en tekenaar Jan van der Sman. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat dit de gezelligste locatie van de kunstroute is;-)

Alle informatie over de kunstroute vind je op de website van De Verbeelding.

Van MLBfoto naar Boissevain Fotografie

Boissevain Fotografie

Van MLBfoto naar Boissevain Fotografie. Voor wie het niet had gehoord of nog geen sneak peek te zien had gekregen: met ingang van 10 juni zet ik met mijn bedrijf deze stap vooruit. De naamsverandering is een feit. De inschrijving bij de Kvk is bevestigd. De website is af incl. een ssl-certificaat. Het enige dat nog ontbreekt, is het naambordje naast de deur van de studio. Maar dat is onderweg;-)

Natuurlijk hoort daar een compleet nieuwe huisstijl bij. Een nieuwe logo, lettertype, visitekaartjes en een watermerk.

Ik ben ontzettend blij met het prachtige ontwerp dat grafisch ontwerper Annemiek van de Pol van Pol Ontwerpt voor me heeft gemaakt. Toen Annemiek me het eerste ontwerp liet zien, was ik zelfs ontroerd. Zo mooi vind ik het. Het lettertype van ‘Boissevain’ en de ‘B’ van het watermerk heeft Annemiek uniek ontworpen. Het is dus geen bestaand lettertype. Cool hè!

Verandert daarmee mijn stijl van fotograferen? Nee, zeker niet, het is juist andersom. Mijn nieuwe huisstijl past nu precies bij mijn stijl van fotograferen. Van MLBfoto naar Boissevain Fotografie is de kers op de taart van mijn werk.

Neem een kijkje op mijn website en blader eens door mijn portfolio. Heb je vragen hebt of een afspraak wilt maken? Neem dan vooral contact met me op.