Geen gedoe

Geen gedoe

Het hoeft helemaal geen gedoe te zijn, nieuwe portretfoto’s laten maken. Om te beginnen ben je natuurlijk van harte welkom mijn studio in Leidschendam, op het randje van Den Haag. Dan halen we een lekkere kop koffie bij het café in Sector V en gaan we aan de slag. Maar ik kan ook naar je toekomen, naar je (thuis-) werkplek of je kantoor. Ik kan je nieuwe portretfoto’s met bestaand licht of in een studiosetting met neutrale achtergrond en flitslampen. Gewoon wat jij prettig vindt!

Ik ook meerdere personen achter elkaar fotograferen. Dan heb je een mooie serie portretten van je team of al collega’s voor jullie website.

Zie je dit wel zitten of wil je meer informatie? Neem dat contact met me op en we bespreken je wensen.

lockdown portretten

lockdown portretten

In maart kwam ik op het idee om lockdown portretten te maken. Terwijl ik in een Zoom borrel met teamgenoten zat, besloot ik portretten te maken van mensen die ik toen niet mocht zien maar die ik – onder normale omstandigheden – wel vaak zie. Ik realiseerde me ineens hoeveel mensen ik eigenlijk regelmatig zie en dat dit toen ineens niet meer kon. Het was ook met de expositie van de Pijnackerse kunstroute De Verbeelding in het achterhoofd. Meestal maak ik hiervoor iets wat totaal buiten mijn comfortzone ligt: landschappen, stillevens etc. Dit jaar moest het een serie worden van lockdown portretten.

Gelukkig heeft het maken van deze serie portretten me aan de gang heeft gehouden. Opdrachten stroomden – zeg maar – niet echt binnen tussen maart en juli. Want fotograferen is voor mij meer dan alleen werk. Ik word onrustig als ik een tijdje niet heb gefotografeerd, dan móét ik weer. Daarnaast was het natuurlijk ontzettend fijn om iedereen weer te zien : familie, hockeyteam, boekenclub, vriendinnen, buren van het bedrijfsverzamelgebouw waar ik mijn studio heb. En om iedereen even 1 op 1 te kunnen ontmoeten, bij hen thuis. En dat ik eigenlijk best wel dankbaar ben voor al deze contacten.

Even leek het erop dat gewoon De Verbeelding door zou gaan. Ik zou met nog twee kunstenaars op een mooie locatie, de kerk in Delfgauw, exposeren. Weliswaar alles op 1,5 meter met looproutes, handdesinfectie en desnoods gezichtsmaskers. Maar de organisatie besloot om dit jaar te cancelen. Begrijpelijk maar ook jammer. Daarom was ik blij dat ik kon aanhaken bij de open dag van Sector V. Zo kon ik toch alle lockdown portretten exposeren en iedereen die nog nooit in mijn studio was geweest, laten zien waar ik werk.

Wil je alle portretten zien, die ik heb gemaakt? Check dan regelmatig mijn social media. Ik ga ze er met enige regelmaat posten. Volg je me nog niet? Dan wordt het tijd dat je me op Instagram en LinkedIn opzoekt;-)

Bekijk ook even mijn portfolio en als je denkt, zo’n portretfoto wil ik ook… Neem dan contact met me op!

Open Huis bij Sector V

Op 26 september hebben we Open Huis bij Sector V. “Hee, had je dan niet De Verbeelding?”, hoor ik je denken. Dat klopt, maar dat is afgelast. In hetzelfde weekend is ook Open Huis in Sector V dus ik ben blij dat ik dan kan exposeren. Ik had nl. voor De Verbeelding een serie portretten gemaakt van mensen die ik tijdens de lockdown niet kon zien: ouders, teamgenoten, boekenclub-vriendinnen etc. Gelukkig mogen we weer bij elkaar op bezoek en mogen we weer sporten dus zie ik iedereen weer.

Met mijn studio zit ik inmiddels al ruim 3 jaar in Sector V en het bevalt me prima. In dit bedrijfsverzamelgebouw zit een mooie mix van creatieve ondernemers, gezondheidszorg, ict en start-ups. Een fijn gemengd gezelschap en met een café bij de ingang voor koffie en lekkere lunches is het een ideale werkplek.

Het Open Huis is op 26 september van 12.30 – 15.00 uur. Je kunt een keur van bedrijven bezoeken, mini-workshops of -coachsessies volgen. Het café is open voor een gezellig hapje en drankje. Uiteraard zijn de looproutes corona-proof! Je vindt alle info op de website van Sector V.

Wil je langskomen maar kun je niet op de 26e? Bel, app of mail me en we maken een afspraak zodat je toch de portretfoto’s kan bekijken.

Sector V vind je aan de Vlietweg 14/15, 2266 KA Leidschendam

Open Huis bij Sector V

Albert Theeuwsen Hypotheekadvies

Vlak voor mijn vakantie kreeg ik een telefoontje van Albert Theeuwsen die ik ken van een musical waar we samen voor gewerkt hebben. Hij hielp met de muziek en ik met de communicatie en beeld (wat anders;-)). Albert vertelde dat hij aan het opstarten was als zelfstandig hypotheekadviseur en dus een set foto’s voor zijn personal branding en communicatie nodig heeft.

Ik mocht met Albert mee naar een jong stel om foto’s te maken bij een gesprek over hypotheekadvies. Ik kan niet anders zeggen dan dat Albert’s werkwijze erg prettig overkomt, eerlijk en oprecht, visie over korte- en lange termijn en duidelijk zonder te pushen. Mocht ik ooit een ander huis kopen, weet ik wel bij wie ik aanklop voor een hypotheek. Ben je zelf bezig met verhuizen? Neem dan eens een kijkje op Albert’s website en kijk wat hij voor je kan betekenen.

Wil jij ook een set foto’s voor je personal branding? Neem contact met me op en we bespreken wat ik voor je kan betekenen

Retroprints

Retroprints

Terwijl ik al tijden op zoek ben naar een fotolab of drukker waar ik een fotowaaier (zo’n boekje gebonden door een busschroef) kan bestellen, krijg ik een mailtje van Fotofabriek of ik een setje retroprints van ze wil testen. Laten ze er nu ook zeer betaalbare fotowaaiers van hetzelfde materiaal en met hetzelfde printproces maken. Ik heb dus een setje bij ze besteld.

Het bestellen is een eitje, de editor is heel gebruikersvriendelijk en de levertijd kort. De retroprints zijn digitale prints dus geen fotoafdrukken en de kwaliteit is een stuk beter dan wat ik eerder heb gezien. De retroprints komen in briefkaartformaat maar je kunt ook grotere formaten op dikker karton bestellen. Ideaal voor bijv. presentaties of andere creatieve ideeën. Wat ik een ontzettend leuke feature vind, is dat je je bestelling online kunt bekijken en kunt delen:

Ik weet in elk geval wat en hoe ik ga exposeren bij De Verbeelding en de prints komen in elk geval van Fotofabriek;-) Nu denk ik er nog over om er ook een fotoboek van te maken.

retroprints

Spreken de portretfoto’s je aan? Neem dan contact met me op voor een afspraak of meer informatie.

Ik mis het

Ik mis het

Daar, ik heb het gezegd: ik mis het, mensen fotograferen, portretfoto’s maken! Het even kennismaken met iemand. Even een kop koffie met iemand drinken voordat ik start met fotograferen. Vragen stellen: wie ben je, wat doe je, what makes you tick. Diegene laten vertellen over zichzelf. Ondertussen kijk ik hoe iemand beweegt, wat zijn of haar mimiek is, hoe iemand lacht. Om vervolgens een portretfoto te maken waar iemand zich in herkend. Zoals deze foto’s van voor de coronacrisis:

Natuurlijk mis ik mijn studio, het er werken ook als ik niet aan het fotograferen ben, het praatje met mijn buren. Ik ga er heel af en toe wel naar toe om te kijken of alles nog in orde is.

Wat ik wel doe

Wat ik wel doe? Ik scan en restaureer oude, soms beschadigde foto’s . Ook scan ik negatieven en dia’s zodat de foto’s digitaal gebruikt kunnen worden en afgedrukt kunnen worden. Ik volg webinars over mijn sport hockey om een betere trainer en begeleider te worden, kunstgeschiedenis omdat het me boeit en ik er van groei als fotograaf.

Ik ben zelfs begonnen met een paar keer per week hardlopen. Geen schokkende afstanden hoor, ik haal net de twee km. Genoeg om in conditie te blijven voor als we weer mogen hockeyen. Want ook dat mis ik;-)

Verder ben ik vooral benieuwd wat we vanavond bij de persconferentie te horen krijgen. Mogen we weer aan het werk? Mogen de kinderen weer naar school? Mogen we weer hockeyen? Ik hoop het heel erg maar ik ben bang dat we nog wat geduld moeten betrachten… Ga ik in de tussentijd bedenken hoe ik mijn werk bij De Verbeelding in september ga exposeren.

Kan ik wat voor je doen? Wil je straks ook nieuwe portretfoto’s? Dan ben je bij mij aan het goede adres!

Een gered portret

Ineke vond dit portret van haar vader toen hij nog een peuter was. Het is de enige kinderfoto die ze van haar vader heeft en nu heeft ze een nieuwe afdruk ingelijst op een ereplekje staan. Van de gerestaureerde foto heeft ze meerdere laten maken zodat ook haar kinderen en broer van deze foto kunnen genieten. Een gered portret!

Kan ik voor jou ook een portret redden? Heb je een foto, dat hoeft natuurlijk geen portret te zijn;-), die gered kan worden? Neem contact met me op en we bespreken wat ik voor je kan doen.

Portretfoto’s voor Sigrid Verweij

Al weer wat langer geleden heb ik de nieuwe portretfoto’s voor Sigrid Verweij gemaakt. Sigrid stond op het punt een mooie stap te maken in haar carrière en daarbij kon ze voor haar CV en LinkedIn profiel een set nieuwe profielfoto’s en portretfoto’s gebruiken.

We kozen ervoor om de fotoshoot in de studio te doen en zeg nou zelf: Sigrid knettert toch van het scherm af!

Ben jij ook toe aan een nieuwe set portretfoto’s of profielfoto’s? Neem dan contact met me op!

Sigrid Verweij
Sigrid Verweij
Sigrid Verweij

Stillevens

Even iets heel anders dan portretten: stillevens. Jullie zijn heel wat anders van me gewend, nl. portretfoto’s. Maar voor de expositie tijdens De Verbeelding afgelopen najaar heb ik heel voor iets heel anders gekozen. De stillevens die ik heb gemaakt, zijn stuk voor stuk van voorwerpen waar ik mooie herinneringen aan heb. Het kommetje van geperst glas waar we bij het kerstdiner thuis appelmoes in kregen. Het melkkannetje in de vorm van een zwaan waarvoor mijn schoonvader speciaal voor mij melk voor in mijn thee haalde. Het tinnen zoutvaatje staat bij ons op tafel als we op een zondagochtend een eitje bij het ontbijt eten. Zo zit aan elk voorwerp mooie herinneringen vast.

Expositie

Voor de expositie heb ik de foto’s afgedrukt op mat Fuji papier. Het lijken zwart/wit foto’s maar dat zijn ze niet. Ik koos er voor om de liggende beelden op staand A3-formaat af te drukken. Het beeld zelf is liggend op ong. 2/3 hoogte. Dit vind ik net een wat spannender beeld geven. Als ik foto’s inlijst met een passepartout snij ik het passepartout ook zo dat de foto wat hoger in de lijst komt.

Te koop

Deze afdrukken zijn uiteraard te koop. Ik heb ervoor gekozen om elke foto slechts 1 keer af te laten drukken. Het zijn dus unieke werken! Het melkkannetje (de zwaan) is al verkocht.

Af en toe een uitstapje naar stillevens vind ik best leuk. Dus heb je zelf ook zo’n bijzonder voorwerp dat ik voor je kan fotograferen? Neem dan contact met me op!

stilleven melkkannetje
stilleven glazen kommetje
stilleven zoutvaatje
stilleven flessenbak
stilleven bonbonschaaltje
stilleven glazen schaaltje
stilleven glazen mandje
stilleven mosterdpotje
stilleven theezeefje

Portretfoto’s van Else Boutkan

Vlak voor de feestdagen maakte ik van Else Boutkan een serie portretfoto’s. Ik had Else al een paar keer eerder gefotografeerd, o.a. voor de website van Pijnacker-Nootdorp toen ze gemeenteraadslid was. Else is ondernemer, visionair, verbinder en adviseur en de rode draad in haar werk is water. Voor al dit werk heeft ze een nieuwe website nodig en daar mogen natuurlijk nieuwe portretfoto’s op. Else zit veelal bij grote organisaties en de rijksoverheid aan tafel dus de foto’s mochten best een beetje zakelijk zijn. Dit betekent overigens niet dat je haar niet op kaplaarzen bij een groot recycle-bedrijf in de bedrijfshal tegenkomt.

Kan ik van jou ook nieuwe portretfoto’s maken Neem dan contact met me op en we bespreken wat ik voor je kan doen!

Hier vast een voorproefje van de portretfoto’s die je van Else zult gaan tegenkomen: