Wie is A. Huizer? Beter gezegd: wie is de man op deze foto? Met deze vraag kan ik je hulp gebruiken.

Het zit nl. zo: mijn ouders hebben een foto gevonden waar achterop staat: A. Huizer en SW 7259/17314 A. Deze foto bleek in een lijst te zitten achter een geschilderd familiewapen. Het familiewapen is door mijn grootvader geschilderd in 1959, een paar jaar voor zijn overlijden. Mijn ouders weten niet beter dan dat het schilderijtje van mijn oma’s familiewapen altijd in die lijst heeft gezeten. Dus hoe komt daar een portretfoto in van iemand die niemand binnen de familie kent?

Welk mysterie zit hierachter? Kende mijn grootmoeder of grootvader deze man? Heeft een van hen de foto in de lijst gestopt? Heeft de lijstenmaker de foto per ongeluk in de lijst gestopt. Heeft de familie van A. Huizer ooit per ongeluk een foto van mijn grootvader gekregen?

Een aanknopingspunt is de lijst: deze komt van F.H. Smit, vergulder en encadreur uit Haarlem, alleen blijkt dat deze lijstenmaker en kunsthandelaar is overleden in 1937. Mijn grootouders woonden in Rotterdam en Den Haag dus waarom zou mijn grootvader iets laten inlijsten in Haarlem? Zou mijn grootvader de lijst met deze foto ergens op de kop hebben getikt en hebben gebruik voor het familiewapen?

Zou mijn grootmoeder ooit iets met deze foto gedaan hebben? Ze werkte – voordat ze trouwde in 1935 – bij een fotograaf en heeft er ook ontwikkeld en afgedrukt (het zit in de genen). Alleen is het handschrift achterop niet van mijn grootmoeder of grootvader.

Wie is A. Huizer? We zouden deze foto graag aan de familie willen geven.

Dan start je met googelen naar A. Huizer maar ja, het is een redelijk vaak voorkomende naam. Dus zonder voornaam en een datum is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Help jij me de familie van deze man vinden? Weet je meer, herken je de man in dit portret, zegt de code achterop je iets, ken je een familie Huizer of heb je een tip? Stuur me dan een mailtje of whatsappje.