Even iets heel anders dan portretten: stillevens. Jullie zijn heel wat anders van me gewend, nl. portretfoto’s. Maar voor de expositie tijdens De Verbeelding afgelopen najaar heb ik heel voor iets heel anders gekozen. De stillevens die ik heb gemaakt, zijn stuk voor stuk van voorwerpen waar ik mooie herinneringen aan heb. Het kommetje van geperst glas waar we bij het kerstdiner thuis appelmoes in kregen. Het melkkannetje in de vorm van een zwaan waarvoor mijn schoonvader speciaal voor mij melk voor in mijn thee haalde. Het tinnen zoutvaatje staat bij ons op tafel als we op een zondagochtend een eitje bij het ontbijt eten. Zo zit aan elk voorwerp mooie herinneringen vast.

Expositie

Voor de expositie heb ik de foto’s afgedrukt op mat Fuji papier. Het lijken zwart/wit foto’s maar dat zijn ze niet. Ik koos er voor om de liggende beelden op staand A3-formaat af te drukken. Het beeld zelf is liggend op ong. 2/3 hoogte. Dit vind ik net een wat spannender beeld geven. Als ik foto’s inlijst met een passepartout snij ik het passepartout ook zo dat de foto wat hoger in de lijst komt.

Te koop

Deze afdrukken zijn uiteraard te koop. Ik heb ervoor gekozen om elke foto slechts 1 keer af te laten drukken. Het zijn dus unieke werken! Het melkkannetje (de zwaan) is al verkocht.

Af en toe een uitstapje naar stillevens vind ik best leuk. Dus heb je zelf ook zo’n bijzonder voorwerp dat ik voor je kan fotograferen? Neem dan contact met me op!

stilleven melkkannetje
stilleven glazen kommetje
stilleven zoutvaatje
stilleven flessenbak
stilleven bonbonschaaltje
stilleven glazen schaaltje
stilleven glazen mandje
stilleven mosterdpotje
stilleven theezeefje